Acceder

Tema Penalizaciones. Carta Recibida

7 respuestas
Tema Penalizaciones. Carta Recibida
Tema Penalizaciones. Carta Recibida
#1

Tema Penalizaciones. Carta Recibida

El día 09 de enro con registro de salida F018S-000165, La Secretaria de Promoción Económica del departament de Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, me envio el siguiente scrito, que traduzco literalmente de catalán:

"Sr.:

En relación con el escrito al Conseller de Economia y Finanzas, Honorable Señor Antoni Castells i Oliveres, de fecha 21 de diciembre de 2003 y en el escrito de fecha 5 de enero de 2004, tramitados a través de este Departamento, nos complace informarle que este organismo administrativo está efectuando el seguimiento de las reclamaciones que va presentar, a título individual y en representación de diversos afectados, delante de NORTON LEFE, MUTUALIDAD DE PREVISIÓN SOCIAL y CAJA HIPETECARIA CATALANA MUTUAL, MPS.

Asímismo, y de acuerdo con la normativa vigente, nos complace informarle que sólo se puede presentar la correspondiente queja hacia las citadas entidades delante del servicio de reclamaciones adscrito al órgano de control de las mutualidades de previsión social, una vez resuelta la reclamación, por escrito y motivadamente, bien por el servicio de atención al cliente, bien por el defensor o defensora del mutualista de las propias mutualidades.

Finalmente, le comunico que he cursado las correspondientes instrucciones a la Dirección General de Seguros con tal de que, lo más rápido posible, le puedan recibir para darle con todo detalle las explicaciones oportunas en relación con sus reclamaciones.

Atentamente,

A M.

Secretario".

Nota: Prefiero abstenerme de hacer comentarios sobre lo que realmente pienso de este "escrito" y guardármelos para mi.

Cuando dicha reunión se haya producido os informaré puntualmente de su contenido.

Gracias a todos/as y recibid un cordial saludo.

Cristobal Caro

#2

Re: Tema Penalizaciones. Carta Recibida

Creo que ya nos podemos ir olviadando de las penalizaciones.

a esta señorita se le tendria q caer la cara de verguenza que despues de lo que hemos pasado nos remita al defensor del cliente de las mismas mutuas.

ALGUIEN SABE QUIEN ES DICHO PERSONAJE??????

vamos ya!!!

#3

Re: Tema Penalizaciones. Carta Recibida

Gracias por la información.

le ves futuro al tema?

saludos

#4

Pues vuelta a empezar...

...Son todos iguales, da lo mismo el color. ANIMOS!!!!

#5

Re: Respuesta del Senador de Gerona del PSC..¿no se acuerda?

Estimados afectados del caso Eurobank i Mutuas vinculadas,
Como ya he tenido que hacer en otras respuestas anteriores, quiero disculparme por una respuesta colectiva y no personaalizada.Son centenares las comunicaciones que recibimos y tanto el Diputado en el Parlament de Catalunya Martí Carnicer, como la Diputada en el Congreso Maite Costa y yo mismo, Senador por Girona, que por encargo de Pasqual Maragall i el responsable de la política económica del PSC Antoni Castells, venimos siguiendo atentamente el caso, nos repartimos estas comunicaciones y las contestamos en bloques puesto que nos resultaría imposible haacerlo una por una.
Lo cierto es que comprobamos con sorpresa y desagrado que, pese a las declaraciones públicas de tranquilidad y que aseguran que los afectados estan recuperando sus inversiones y ahorros, siguen siendo muchísimos los casos en que ésto no és así y que a pesar de que los dias, las semanasy los meses van pasando, sigue la incertidumbre y la angustia. Tenemos la sensación de que el asunto no se está llevando con transparencia y celeridad ni por parte del Banco de España y el Fondo dee Garantía ni tampoco por parte del Govern de laa Generalitat en la parte que le corresponde.
Lo último que queremos hacer es dar la sensación de que pretendemos, aquí en Catalunya, aprovechar esta situación para politiquear y menos aún en estos momentos electorales. Por eso no queremos hacer promesas sin tener la seguridad de poder cumplirlas (la verdad es que al no estar gobernando en estos momentos ni en Madrid ni en Catalunya, no tenemos información suficiente sobre la situación patrimonial real ni del Banco ni de las Mutuas). Pero hay un compromiso que se podemos y queremos adquirir y es que, en el caso de las Mutuas, una de las primeras acciones del nuevo gobierno, debe ser la de informar públicamente y uno por uno a los afectados de esta situación real, sin la ocultación de información y la descarada forma de 'ganar tiempo' que se está produciendo.
Deseamos sinceramente que se puedan resolver satisfactoriamente y pronto, todos y cada uno de los casos, aunque hoy por hoy no está en nuestra mano resolverlos.
Un cordial saludo,

DEBEMOS RECORDARSELO

#6

Declaració del PSC sobre el cas Eurobank ¿no se acuerdan? I

Declaració del PSC sobre el cas Eurobank

1. Els drets dels afectats.

El més important, la prioritat absoluta, és la recuperació íntegra dels seus estalvis posant fí a l’incertesa i angoixa que comporten un conjunt de situacions personals dramàtiques i injustes.

Per això convé recordar quina és al dia d’avui la situació:

§ El Fondo de Garantía de Depósitos (FGD) cobreix els dipòsits dels clients del banc fins a 20.000 euros per persona i ja ha fet reintegraments per valor del 13 milions d’euros fins el dia 17 de setembre. Les quantitats que excedeixen els 20.000 euros (dipòsits superiors o persones amb diversos dipòsits) no seran reintegrades pel FGD i els afectats passaran a ser, en cas de liquidació del banc, acreedors d’aquesta liquidació, és a dir aquestes quantitats estan parcialment en risc sense que es pugui estimar ara en quin percentatge. També son probables perjudicats els accionistes minoritaris del banc que porten més de sis anys denunciant, administrativament i judicial, la irregular gestió dels seus administradors. El Governador del Banc d’Espanya va dir el mateix dia 17 al Congrés dels Diputats que la situació financera del banc podria ser suficient o quasi suficient per atendre el total ‘salvo que aparezcan pasivos ocultos’. Una altra vía de possible però no probable solució és l’ampliació de capital que evitaria la liquidació del banc, caldría que hi acudíssin nous inversors externs que es fèssin càrrec de l’entitat.
§ Quan als afectats indirectes vinculats a les tres Mútues de Previsió Social relacionades amb el banc, es poden distingir dos grups: a) clients del banc que millor o pitjor informats (en alguns casos gens ja qui ni tan sols ho sabien ni van signar res) van convertir els seus dipòsits en productes financers d’assegurances creats per les mútues i clients que van contractar directament aquests productes; b) partíceps de Plans Colectius de Jubilació contractats per empreses amb aquestes mateixes mútues. En aquests casos el risc no està cobert pel FGD i és difícil d’avaluar-lo perquè depen de la situació patrimonial de les mútues i aquesta, de la concentració de les seves inversions directament en el propi Eurobank, o indirectament a través de la societat luxemburguesa Excell Life, també controlada accionarialment per Eduardo Pascual i les pròpies mútues. També depén de la quantitat i la qualitat de les inversions de les mútues i d’Excell Life en altres valors diferents d’Eurobank. No es pot fer una avaluació ni tan sols aproximada del risc perqué ningú ha informat fiablement fins ara d’aquestes dades.

Subsisteixen, doncs, marges importants d’incertesa.

2. Una situació que es podia haver evitat.

Efectivament i ha hagut negligència en la supervisió tant del banc com de les mútues per part dels òrgans que en tenien la responsabilitat.

El Banc d’Espanya té coneixement de l’existència de problemes de gestió a Eurobank des de1996. Des de llavors ha efectuat 9 inspeccions sense comptar la desena actualment en curs i en totes elles ha detectat males pràctiques, irregularitats, pérdues camuflades, mala gestió i períodes de més de 6 mesos amb recursos propis inferiors als legalment establerts, havent iniciat 4 expedients sancionadors i dictat 68 resolucions d’obligat compliment però que no es complien. Entenent que en les primeres inspeccions es limités a fixar condicions i mesures per corregir la situació procurant la continuitat i la viabilitat del banc, set anys comprovant que la gestió empitjorava en lloc de millorar son massa anys per no haver pres decisions cautelars més eficaces. Hi ha, doncs, lentitud i responsabilitats clares del Banc d’Espanya que, cal recordar-ho, no va intervenir Eurobank fins que aquest va solicitar, el passat mes de juliol, la intervenció per procedir a una ‘liquidació ordenada’.

Pel que fa a les mutues, la competència i responsabilitat de la seva tutela i supervisió, correspon al Govern de la Generalitat de Catalunya, concretament a la Conselleria d’Economia

#7

Re: Declaració del PSC sobre el cas Eurobank ¿no se acuerdan? II

3. Exigències i propostes.

Sense disposar de tota la informació, no estem en condicions de proposar solucions completes i definitives, i sense tenir, encara, la responsabilitat de governar Catalunya, no podem tampoc, de moment, implementar-les. Així i tot volem fer públiques les nostres primeres exigències i propostes en relació al cas:

§ Exigim la compareixença del Conseller Francesc Homs davant la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya per tal de fer pública tota la informació que fins aquest moment es nega a comunicar als afectats i a la opinió pública.
§ Exigim que les mesures de satisfacció dels drets dels afectats per aquest cas, s’instrumentin amb la màxima diligència i agilitat.
§ Exigim al Govern de la Generalitat, al Govern Central i al Banc d’Espanya el reconeixement dels seus errors, com a mínim els d’omisió, en la vigilància de les activitats irregulars d’Eurobank i de les Mútues de Previsió Social Caixa Hipotecaria, Norton Life i Personal Life.
§ Exigim que una institució externa al Govern de la Generalitat i qual.lificada en l’àmbit dels productes financers vinculats a asegurances, realitzi una auditoria de la situació patrimonial i de l’activitat de les tres mútues, així com del resultat de les inspeccions subsegüents a la intervenció. No ens refiem d’uns serveis de supervisió que han estat tan inoperants durant els darrers 4 anys.
§ Proposem la immediata creació d’el Fons de Garantia que cobreixi el risc de mutualistes i clients de les mútues catanes de Previsió Social que ara ha anunciat el Conseller Homs. I volem recordar que tant la Llei del 1991 com la posterior que regula les MPS (i ara, per cert, recorreguda pel Govern Central) ja preveien i obligaven a la creació d’aquest fons, sense que el Govern de la Generalitat hagin donat compliment a aquesta previsió.
§ Proposem que els límits màxims de risc, tant del FGD com del nous fons mutual esmentat, s’actualitzin anyalment d’acord amb l’IPC tot i recuperant l’increment derivat dels anys passats en els que no s’ha actualitzat.

Barcelona, setembre de 2003.

#8

Re: Declaració del PSC sobre el cas Eurobank ¿no se acuerdan? II

Sí, también creo que es conveniete recordarles sus propias palabras.

Te puede interesar...

- No hay entradas a destacar -

- No hay entradas a destacar -