Rankia España Rankia Argentina Rankia Brasil Rankia Chile Rankia Colombia Rankia Czechia Rankia Deutschland Rankia France Rankia Indonesia Rankia Italia Rankia Magyarország Rankia México Rankia Netherlands Rankia Perú Rankia Polska Rankia Portugal Rankia Romania Rankia Türkiye Rankia United Kingdom Rankia USA
Acceder

Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)

444 respuestas
Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)
6 suscriptores
Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)
Página
20 / 31
#286

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)

Asi es. En agosto no esperes nada de nada. Aprovechar para ahorrar y pasar este calor! En septiembre se empezara a mover el banco y segun anden las obras supongo que nos daran una fecha mas aproximada.

#287

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

Hola, jo també tinc adjudicat un habitatge en aquesta promoció però fins ara no havia intervingut aquí. Nosaltres som dels que necessitem les dues hipoteques per tant estem molt interessats en la creació del grup de pressió per a la concessió de la segona.

Si no ho he entès malament, el Patronat ha negociat una hipoteca en la que nosaltres ens subrogarem però en canvi en la segona hipoteca és La Caixa la que fixa les condicions i decideix lliurement si l'atorga o no i el Patronat se'n renta les mans.

Tractant-se de una VPO destinada a persones que tenen dificultats per accedir a un habitatge en el mercat lliure, no es lògic donar per descomptat que la majoria dels adjudicataris té al voltant de 40.000 euros estalviats per a l'entrada, l'IVA i les despeses. De fet, sembla que la realitat és que la majoria necessitem la segona hipoteca.

Per això mateix considero que hauríem de demanar al Patronat de l'habitatge que s'impliqués en la negociació de la segona hipoteca per tal d'assegurar que es concedeix al màxim nombre d'adjudicataris possible i en les millors condicions i que quedin quants menys pisos buits millor. Jo tinc contacte amb alguna persona que treballa al Patronat i crec que podria fer que, si més no fóssim escoltats.

Per tot plegat, de cara a primers de setembre estaria bé que acordéssim la millor estratègia (fer un escrit i signar-lo tots els interessats, demanar una reunió amb el patronat...). La persona que va crear el fòrum té les adreces de mail de tots (o bona part dels adjudicataris). Potser estaria bé comunicar-nos també per mail, no?

Quants hi estem interessats? Ens reunim a primers de setembre?

#288

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)

Hola Imma,

jo hi estic interessada, també necessito el 100%, perfecte si ens reunim a primers de setembre...

#289

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

Hola Imma, La Caixa concedeix el 100% de la hipoteca si la cuota que et queda mensual no supera el 30% dels teus ingresos nets mensuals, si ho supera de poc, demanen un aval y si ho supera de molt no te la concedeixen.

El tema amb el patronat es que la Caixa te l'acord per a que si hi ha un impagament de la hipoteca del 80% (5 mensualitats) el patronat se'n fa carreg. Aixo ho volen fer extensiu per la hipoteca del 20%. Perque si pel que fos deixes de pagar la segona hipoteca llavors et podria envargar el banc (quedar-te amb el deute i sense pis) i, en canvi, l'acord amb el patronat es que el patronat es fan carreg del deute, et retornen el que hagis amortitzat i el pis retorna al patronat, no al banc.

Aixo es el que jo he entès mes o menys...

#290

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

Hola Inma bienvenida al foro:
Desde ya que conta conmigo para hacer lo que sea necesario para presentar el escrito o lo que mejor le parezca al grupo de gente que se quiera unir, si necesitas mis datos ya mismo te los doy .
Estoy totalmente de acuerdo con vos, que nos juntemos lo antes posible lo primero que quiero hacer es darle las Gracias a Marisa por explicar tan bien toda la info que tiene que es super útil! pero me parece que ir al patronato con un pedido nada descabellado como es lo que plantea Imma es lo mejor, yo no lo propuse porque creía que estaba desacertada con mi pensamiento pero veo que no que mucha gente piensa como yo, somos personas que entramos en esta excelente propuesta del patronato porque realmente no podemos acceder a una vivienda de otra manera porque sino creo que nos hubiéramos manejado de forma normal en el mercado libre, ya que no queremos especular sino queremos cumplir el sueño de una casa propia, y ya como sabemos esta promoción y las que vendrán en adelante a través del patronato serán de la misma índole donde somos medio propietario junto con el banco y en patronato. No quiero que se mal interprete que me estoy quejando solo creo seria mas justo que todos lo que sabemos que reunimos los requisitos para acceder a esta buena fortuna que tuvimos, podremos realmente disfrutarla con el apoyo del patronato ante las entidad bancaria .
bueno dicho lo dicho yo me adhiero a la propuesta de Imma ya que ella tiene un contacto en el patronato donde podríamos dejar nuestras intenciones plasmadas donde explicaremos que tenemos las requisitos y las ganas de cumplir con lo que el banco nos propone pero con algún aval que es este caso seria del patronato sin tener que estar tan preocupados a esta altura si en banco nos dará el apoyo para que se cumpla nuestro sueño
bona nit

#291

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

Moltes gràcies Marisa per la info. Jo tampoc em queixo i em sembleb bé els requisits que Marisa explica per obtenir la segona hipoteca. Penso que es bo unir-nos per obtenir millors condicions per a la segona hipoteca i que s'equiparin a les de la primera.És a dir, perquè el patronat se'n faci càrrec en cas d'impagament tal com explica Marisa i que l'interès s'equipari a la primera hipoteca. De fet, si el patronat s'en fa càrrec en cas d'impagament la Caixa assumiria menys risc i en aquest cas no tindria sentit que cobrés un interès més alt i obtinguúes més guanys. Crec junts tenim més força per negociar i que no perdem res per intentar-ho, no creieu?

#292

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

I tant, totalment d'acord en apoyar que el 100% de la hipoteca tingui el mateix tipus d'interes.

#293

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)

Hola a tots,

he parlat aquest matí amb el director de La Caixa i m'ha dit que fins setembre no ens podran dir si ens concedeixen la hipoteca o no als que necessitem el 100%.

Ens toca esperar....

#294

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)

Algu te cita per escollir pis al mes de Agost? Una de les opcions tb es escollir sobre pla? Gràcies

#295

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)

NOOOOOOOOOOOOooo hasta fines de septiembre??, osea que tenemos que seguir esperando para saber si o no vamos a poder acceder a el piso finalmente , esto ya me esta pareciendo una falta de respeto , ahora cuales son los motivos por lo cual hay que esperar mas todavía, si ya pasamos por miles de filtros, presentamos todos los papeles NO pueden tomar una decisión y decir SI O NO, perdón por la expresión pero ya mi paciencia esta llegando al limite, tengo que decidir si renuevo contrato o no, y si nuevamente comienzo a buscar piso a través del mercado libre.
Lara gracias por tu información una pregunta sabes si en el patronato dicen algo de todo este tema?
Alguien llamo al patronato ? yo lo siento no es que no quiera llamar , pero la verdad tengo bastante ansiedad y mala leche con todo esto por ello evito de llamar para no decir algún barbaridad , lo mismo con el banco se que las personas que nos atienden no tiene la culpa pero la falta de definición que tiene esto es cada día mas tambaleante..

#296

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader (BCN)

Hola Jorgelina,

el director solo me comentó que en agosto ya no harán nada y que por lo tanto ya nos íbamos a setiembre. Yo no he hablado con el Patronato, pero espero que en setiembre se aclare todo. Yo estoy igual, tendré que dejar el piso donde estoy, de momento no he dicho nada a la espera de tener una respuesta del banco.

Un saludo

#297

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

Hola!!!

Acabo de parlar amb el patronat ja que no em quadrava gens que no es fes càrrec de la totalitat de les càrregues. Els hi he explicat el meu cas que és que, com en gairebé tots els casos, demanaré el 100%. Per les meves dades, el director del banc em va dir que el 80% segur me'l aprovaven sense res però que el 20% potser necessitaria un aval (només pel 20%). Els hi he comentat que que passava si jo no pagava un dia pel motiu que fos (falta de feina, altres inconvenients etc) ja que jo havia entès que no em quedaria amb cap càrrega, CAP NI UNA, li he remarcat. M' han contestat que això és així, el patronat assumeix la totalitat de la càrrega, et quedes sense dret (està clar...) però sense cap càrrega i et retornen part de que hagis amortitzat. He tornat a insistir amb aquest 20%, la noia ja una mica molesta m' ha contestat que no ens quedem amb cap tipus de càrrega!!! I que ho busqui en les condicions signades que surt. Quan arribi a casa ho miraré. Jo l' he dit que gràcies que era el que tenia entès. Així ha anat tot.

Espero que serveixi per dubtes que teníem i que havíem plasmat per aquí.

PD: si ens hem d' unir per aconseguir millor tipus d' interès de la segona hipoteca (encara que dubto que ens donin res) o per reclamar aquest 20%, estic d' acord. Encara que m' esperaria a veure quina resposta ens donen.

#298

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

Gracies Carlmp!

Varies coses:
Una - Que el que et donguin o no el 20% restant depen de que cumpleixis els requisits, no es que es neguin a donarla.
Dues - Llavors te raó l'Imma en que: (copio literal) "si el patronat s'en fa càrrec en cas d'impagament la Caixa assumiria menys risc i en aquest cas no tindria sentit que cobrés un interès més alt i obtinguúes més guanys". ¿Perqué es mes alt l'interes del 20%?
Tres - ¿Com que et retornen PART de l'amortitzat? ¿Quina part? Entenia que no retornen ni IVA ni els interessos pero sí els diners que ja he anat amortitzant, no?!. Algu ho sap?

Perque llavors si que no surten els numeros per cap lloc i millor quedarse de lloguer! Per a que em donguin dos duros si el retorno o acabarlo de pagar que ja estaré per anar a la Residència... Puc fer-ne un millor us dels meus estalvis... Bueno no dic res mes, si us plau si algu te clar quina es la quantitat que retornen que ho expliqui.

Per veureu clar, per exemple imaginem que ho pago tot, ara, al comptat i que als 5 anys el deixo. No em retornen el 10% d'IVA. I del preu pagat? Que es d'aquest el 56% ??? puff...vaya pèrdua de calers per mi i vaya negoci pel patronat!

Suposo que hi ha algo que entenc malament, sino es que una estafa.

#299

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

Hola Marisa,

Ho posa a la documentació però és una mica confús crec...

D'entrada el valor del pis, parking i traster es redueixen en un % pel que fa a la base per calcular el retorn (crec que es quedaven en 63, 32 i 35 % respectivament però no tinc la docu a mà).

Després cada any que passa perd valor ja que queda un any menys de dret de superfície per gaudir, crec que perd un 1.33% anual de manera que a l'any 75 el valor seria 0.

Després d'aplicar aquestes dues reduccions també cal tenir en compte que els primers anys d'hipoteca la proporció d'interessos és superior respecte a la de valor amortitzat de manera que no pots fer una regla de 3 per saber què se't retornatia sinó que és menys.

Finalment cal veure si pel que fa al 20% només l'assumeixen o també te'n retornen part, sino tindriem que tot el que acabo de dir només aplica al 80%

A mi tampoc em queda clar on diu explícitament que ells assumeixen el 100% en cas d'impagament... està bé que t'ho digui per telèfon, però finalment cal que consti en alguna clàusula i ara que ho dieu aquesta part és confusa ja que sembla que sempre dóni per suposat que es parla del 80% i el 20% el tracta a part.

Total... que si pretens marxar o no pots seguir pagant durant els primers 15 anys sortia (si no erro els càlculs) que et retornen al voltant de 1/3 del que hagis pagat d'hipoteca.

Però també he de dir que la idea és que t'hi quedis a viure, no està pensat per inversió!

Salut

#300

Re: Promoción dret superficie Doctor AIguader/Interessats en la segona hipoteca

Hola,

esto ya se ha discutido anteriormente.

Te devuelven el 100% restando únicamente la pérdida de valor del derecho ( 100/75= 1.33% año) y actualizando el IPC,

No se tienen en cuenta en estos cálculos ni los impuestos ni los intereses de hipoteca.

Es decir , que si tu pagas a tocateja el piso y lo dejas en a los 10 años perderías el 12% de gastos iniciales + 13.33% de pérdida de valor del derecho = 25%

Para quedarte sin pérdidas necesitarías que la inflación media en estos 10 años fuera del 2.5% . Algo no muy descabellado en una economía como la española.